zomer

Natuur & Milieu

Wat is het ook een mooi seizoen de herfst.
De Vleugelnootboom heeft lange slierten waar de zaadjes in op zijn geborgen. Ze staan op meerdere plekken in het Plantsoen te pronken. Een jongetje noemde het de tranenvloed.
Bij het begin van het Plantsoen vanaf de Plantsoenbrug staan rechts een aantal Beuken. Eentje is laatst weggehaald. De Zwam is de boosdoener. Op deze foto zie je de zwam al weer bij een andere Beuk. Zij tasten met name het wortelstelsel aan. De boom kan er dan nog heel goed uitzien, maar kan helemaal verzwakt zijn. Heel jammer.
week 44 JG 01 1week 44 JG 02 2

De Aalscholvers zie je weer terugkomen. Je ziet ze vaak op hun favoriete boom bij de Speelvijver. Regelmatig zie je ze duiken naar een visje.

Bij de Paviljoenvijver zwommen 4 eenden. Het vrouwtje lijkt sprekend op de moedereend, die als enige kuikens heeft groot gebracht. Dit jaar is slechts 1 kuiken grootgebracht en dan nog door Ganzen. In 2017 hebben wij het verloop gevolgd van de aantallen kuikens door dagelijks tellingen te doen en het jaar daarop weer. Van de 95 bleven er bijvoorbeeld  maar 5 over. Dat is natuurlijk Een heeeel lage score.

week 44 JG 03 3week 44 JG 04 4

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW