zomer

Natuur & Milieu

Op zondag 13 september weer voor het eerst in de Coronatijd een excursie in het Plantsoen gegeven. Met 7 deelnemers was het prima te doen. Altijd leuk, als mensen weer nieuwe weetjes leren.

De taxusstruiken zijn tweehuizig. Tussen allemaal mannelijk struiken kun je nu zien dat er ook een paar vrouwelijke struiken staan. Dit zie je aan hun mooie rode bessen. De zaadjes in het besje zijn giftig. In deze struiken vertoeven ook kruisspinnen in hun mooie web.
week 37 JG 01week 37 JG 04

Er zijn ook steeds weer paddestoelen te zien. Deze Parasolzwam vormt een heksenkring. Vorig jaar hebben we deze ook al gezien op dezelfde plek. Elk jaar wordt de cirkel groter. Het zijn echte opruimers. Onder de Vleugelnootboom bij de Moesstraat staat ook een heel mooi groepje te pronken. 
De Woerden zijn nog steeds voor een deel in de rui. Hun groen hals keert langzaam terug en hun krulstaart. Het verschil kun je in deze periode het beste zien aan de kleur van hun snavel. Het mannetje heeft een lichtere kleur snavel.
week 37 JG 02week 37 JG 03
Bijzonder nieuws vanmorgen was, dat een studiegenoot een IJsvogel had gezien. Ben benieuwd of ik die nog te zien krijg en dan het liefst ook nog een foto kunnen maken. We wachten af.

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW