zomer

Plantsoennieuws

"Bewoners van álle straten kunnen meepraten over veranderende klimaat"

De bewoners van de stad en provincie Groningen doen op zondagmiddag 30 augustus mee aan Het Grote Straatberaad van Groningen. Het interactieve programma is een ongewone vergadering voor gewone mensen: voor doeners en denkers, of je nu veel weet of weinig. Hoe kunnen we ons aanpassen aan het veranderende klimaat? En verdere opwarming tegengaan? Dichtbij of verder weg, wat kun je zelf en wat moet de overheid doen? En wie moet dat allemaal betalen? Wat vindt de gewone burger, daar gaat het om tijdens het Grote Straatberaad van Groningen. Mensen kunnen hun straat aanmelden via www.wearewarmingup.nl.

Straatberaad foto Jaap Scheeren

Straten in de provincie Groningen krijgen de kans om mee te doen met het Grote Straatberaad van Groningen. Het wordt een middag met spel, discussie en ook een beetje feest. Met video’s, hulplijnen van bekende mensen en muziek. Een middag om met buurtgenoten in gesprek te gaan, te spelen, te discussiëren en samen een toekomstdroom vorm te geven: ‘The future we want’.

 Het format voor het straatberaad is bedacht door theatermaker Karlijn Benthem en is helemaal corona-proof. De komende maanden reist Het Grote Straatberaad langs Friesland, Nijmegen, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. De start is in Friesland.

Samenwerking Het Grote Straatberaad is een samenwerking tussen Warming Up, De Oosterpoort en Klimaatadaptatie Groningen. Klimaatadaptatie Groningen is geïnitieerd door het Akkoord van Groningen en het Global Center on Adaptation, in samenwerking met het Nationaal Programma Groningen.

Foto: Jaap Scheeren

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW