lente

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

buurtcooperatie

Op dinsdag 30 augustus hebben Niels Tempel en Suze van Leeuwen namens de Groenste Buurt een handtekening gezet onder de oprichtingsakte van de “Coöperatie Groenste Buurt Noorderplantsoen U.A.”. Het oprichtingsbestuur is als volgt samengesteld: Harry van Ommen  wordt voorzitter, Niels Tempel secretaris en Suze van Leeuwen  penningmeester. Verder zijn er drie mede-oprichtende leden: Rein Rosing, Thomas Wielema en Bern Bramsleven. We hopen dat deze coöperatie het begin is van een nog hechtere buurt, waarin we elkaar helpen om ons doel, Noorderplantsoenbuurt Energieneutraal in 2024, te realiseren. Het motto laat zich omschrijven als: voor ons, door ons.

Groenste Buurt Opr. coöperatie foto 1   Groenste Buurt Opr. coöperatie foto 2

De eerste actie van de coöperatie is optreden als rechtspersoon bij de prestatiecontracten, die afgesloten gaan worden voor de pilot-woningen (meer hierover elders in deze rubriek). In de nabije toekomst gaan we ons bezig houden met fondswerving, collectieve acties voor zonnepanelen, maatregelen om het energieverbruik te verlagen en eigen energie op te wekken, bijvoorbeeld deelname aan zonneweiden. We werken hierbij nauw samen met Grunneger Power. De stip op de horizon is een eigen (aandeel in een) windmolen….

 

We hopen dat zoveel mogelijk mensen lid willen worden van onze buurtcoöperatie. Er zal een bescheiden entreegeld en contributie gevraagd worden. We willen namelijk dat meedoen laagdrempelig is en blijft. Mede daarom is de coöperatie ‘U.A.’, hetgeen betekent dat leden niet opdraaien voor eventuele verliezen van de coöperatie; ze zijn daarvoor niet aansprakelijk.

 

Wil je je als lid opgeven? Vraag dan de secretaris om het aanmeldingsformulier (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Wil je eerst meer informatie? Kom dan naar de ALV van 12 oktober.

Suze van Leeuwen