zomer

Buurtnieuws

Er is meer werk aan de winkel dan gebruikelijk in de Noorderplantsoenbuurt. Bij meerdere woningen in onze buurt is namelijk schade door aardbeving geconstateerd. Dit was aanleiding voor een uitgebreide presentatie over dit onderwerp op de laatste Algemene Leden Vergadering van de buurtvereniging.

                                                                           scheur

Veel mensen weten niet meer welke adviezen objectief zijn, want belangen spelen een grote rol. Mede om die reden is vóór en dóór buurtgenoten een werkgroep opgericht om je te ondersteunen als je (mogelijk) schade hebt. Johan Oord, Han Dekker, Gepkienus Brouwer en Marieke Timmer vormen deze werkgroep, die als intentie heeft om voor buurtbewoners een wegwijzer te zijn waar nodig. Door individuele ervaringen én kennis te bundelen staan we als buurtgenoten immers sterker.

Help jezelf en je buren door jouw situatie met betrekking tot bevingsschade bij de werkgroep te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit is uiteraard zonder verplichtingen. 

De werkgroep heeft een uitgebreid verslag inclusief adviezen over hoe te handelen in geval van (vermeende) schade samengesteld. Dit is mede gebaseerd op een deskundigenpresentatie tijdens de Algemene Leden Vergadering. HIER vind je dit zeer informatieve verslag.

 

De werkgroep

 

De volgende websites geven vanuit verschillende invalshoeken informatie:

-          www.cvw.nl

-          http://www.monumentenwachtgroningen.nl/aardbevingen/

-          http://www.groninger-bodem-beweging.nl/vraag-antwoord/schade-door-aardbevingen

-          https://gemeente.groningen.nl/aardbevingen

-          http://www.nam.nl/nl/nam-in-society/earthquakes.html

-          http://feitenencijfers.namplatform.nl/schadeafhandeling/

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW