zomer

Buurtnieuws

PERSBERICHT

Hoorzitting in de rechtszaal geannuleerd

Ongebruikelijke taferelen, vanmorgen, 8 oktober 2015, in de rechtszaal aan het Guyotplein. Met het schaamrood op de kaken vroeg de jurist van de Gemeente aan de bestuursrechter om de zitting teniet te doen, omdat gistermiddag door het College van B & W is besloten om de bouwvergunning voor de eerste fase van het Noorderkerkproject in te trekken. Er zat een fout in het plan. Alle bouwactiviteiten aan het binnenterrein achter de Noorderkerk zijn per direct stilgelegd. De projectontwikkelaar moet nu een nieuw plan indienen, en de volledige procedure wordt opnieuw doorlopen. Voor het eerst sinds maart is er rust en stilte in het binnenterrein achter de kerk. Weliswaar tijdelijk, maar een adempauze is de omwonenden welkom.

 

Omwonenden vroegen onlangs bij de Rechtbank Noord Nederland een voorlopige voorziening aan om de bouwactiviteiten stil te leggen‘...om te voorkomen dat onnodige en ongunstige druk ontstaat op de beoordeling van de vergunning.’ . De gemeente wilde de afhandeling van de bezwaren uitstellen, terwijl de bouw al bijna klaar is en er zelfs al huurders in het complex achter de kerk trekken. Het Noorderkerk-project is gesplitst in twee fases, fase 1 betreft het binnenterrein achter de kerk aan de Noorderbuitensingel en fase 2 is het kerkgebouw aan de Akkerstraat. De vergunning voor fase 1 werd in juni afgegeven waarvoor de bezwaarprocedure nog loopt. De vergunning voor fase 2 werd in september afgegeven en de bezwaarprocedure daarvan is onlangs opgestart.

Terwijl de partijen en belangstellenden zich vanmorgen voor de raadszaal verzamelden arriveerden de gemeentelijke juristen met de mededeling dat ‘...gebleken was dat er een fout in het bouwplan zat en de vergunning is ingetrokken.’ Het college, bij monde van wethouder Roeland van der Schaaf ging niet akkoord met aanpassingen op onderdelen in plan en/of vergunning.

Werkgroep Noorderkerk

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt