zomer

Buurtnieuws

De vakantieperiode staat voor de deur en dat betekent extra aandacht voor het beveiligen van uw woning. De gemeente Groningen en de politie Noord-Nederland hebben de zomertips om de kans op inbraak tijdens de vakantieperiode te verkleinen voor u op een rijtje gezet.

Het is belangrijk de woning een bewoonde indruk te geven en kostbaarheden uit het zicht te halen. Want gelegenheid maakt namelijk de dief. Opwww.politiekeurmerk.nl/bewonersleest u alles over hoe u uw woning veiliger kunt maken. Of ga naarwww.123inbraakcheck.nlen test hoe snel een inbreker uw huis binnen kan komen.

Bel 1-1-2 bij verdachte situaties Dat het alarmnummer 1-1-2 alleen is bedoeld voor noodsituaties waarin levens op het spel staan, is een misverstand. U kunt het nummer namelijk ook gebruiken als u getuige bent van een misdrijf of verdachte situaties ziet in uw woon- of werkomgeving. Dus als u ziet dat iemand inbreekt of een ander strafbaar feit begaat, aarzel dan niet en bel direct 1-1-2.

Politie Met een beschrijving van het misdrijf, de dader en de vluchtrichting kan de politie na uw telefoontje snel in actie komen. De centralist van de Meldkamer Noord-Nederland kan tevens een Burgernetactie starten, zodat agenten samen met deelnemers van Burgernet kunnen uitkijken naar inbrekers. Kijk voor meer informatie opwww.burgernet.nl.

Print de burenkaart Print ook deburenkaarten noteer daarop uw vakantiegegevens zodat uw buren weten waar ze u kunnen bereiken in geval van nood. Het is tevens een geheugensteuntje voor wat u met de buren hebt afgesproken over hoe zij uw woning een bewoonde indruk kunnen geven tijdens uw vakantie.

Uit: Stadsnieuws 23-6-2015

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW