zomer

Buurtnieuws

Op 17 juli 2014 werd boven Oekraïens grondgebied door nog onbekende daders het burgerpassagierstoestel, vluchtnummer MH 17 van Malaysia Airlines met aan boord 283 passagiers en 15 bemanningsleden door een luchtdoelraket, zo melden tot heden Amerikaanse en Oekraïense overheidsbronnen, neergeschoten. Niemand heeft overleefd. Van de mensen aan boord waren 194 reizigers met Nederlandse nationaliteit, waaronder veel kinderen, minderjarigen en jonge stellen op weg naar vakantie of juist naar huis!

 Ook bewoners van onze buurt en wijk en directe familie van bewoners zijn slachtoffer van deze misdaad geworden. Machteloos in deze situatie van verschrikkelijk menselijk leed willen we hiermee alle getroffenen, hun naasten, familie, vrienden, collegae, buren laten weten dat we met onze gedachten bij jullie zijn. Wij denken aan jullie en wensen jullie heel veel kracht en sterkte met het verdragen en dragen van dit schrijnende verlies.

Op woensdag 23 juli werd op initiatief van dhr. de Vries (inwoner van Groningen) een stille tocht door het centrum van Groningen voor de slachtoffers van de vliegramp in Oekraïne gehouden. Namens de gemeente liepen locoburgemeester Ton Schroor en wethouder Paul de Rook mee. De stille tocht vertrok om 20.00 uur vanaf de Ossenmarkt en ging door het hart van de stad. Bij aankomst op de Grote Markt oostzijde luiden de klokken van de Martinitoren. Op het gras bij de Martinikerk werden bloemen neergelegd ter nagedachtenis van de slachtoffers van de vliegramp… zo ook voor de getroffenen uit onze wijk!

Namens Noorderplantsoen Ondernemers Netwerk en redactie Noorderplantsoen.nl

stille tocht

 Bekijk op focus Groningen alle foto's van de herdenking.

image003

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt