zomer

Buurtnieuws

De werkgroep Parkeren heeft met de gemeente overleg gehad over de mogelijke plaatsen van de parkeerautomaten. De nieuwe automaten zijn een verbetering ten opzichte van de oude. Inmiddels heeft de gemeente de nieuwe automaten, na een pilot in de Oosterpoort, besteld. Leden van de werkgroep zijn in de Oosterpoort gaan kijken naar de nieuwe automaten en hebben een aantal opmerkingen geplaatst, die de gemeente ook al uit de Oosterpoort had gekregen. De nieuwe automaten worden in andere steden ook toegepast en zijn kleiner dan de voorgangers. Een groot voordeel is, dat er geen cash geld meer nodig is waardoor het kraken van de automaten tot het verleden zal gaan behoren. Om skimming te voorkomen is een opvallende uitstulping aan de voorzijde van de automaat geplaatst.

 De plekken van de automaten in de buurt zie je op een tekening, die via onderstaande link is te downloaden. De plaatsen zijn op basis van criteria van de gemeente en na inspraak door de werkgroep vastgesteld.

De planning is nog steeds dat per 1 januari 2015 alles zal draaien. In september gaan we met de gemeente overleggen over een communicatieplan tot aan januari.

Met vriendelijke groet,

De werkgroep Parkeren van
Buurtvereniging Noorderplantsoen

Link: https://dl.dropboxusercontent.com/u/18240981/2014%2006%2022%20parkeermeters_Oranjebrt_Nplantsoen.pdf

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW