zomer

Buurtnieuws

Beste Bewoners van de Tuinbouwstraat, Akkerstraat en Noorderbuitensingel,

In onze achtertuin staat de Noorderkerk met haar oude bijgebouwen. Het complex is in nu nog eigendom van Nijestee. Nijstee was voornemens om hier woningen en appartementen te realiseren. Hiervoor heeft Nijestee Project aan ontwikkelaar J.H. Bakker opdracht gegeven om een plan ontwikkelen met behoud van de kerk. (jhbakker project Noorderkerk Groningen).

Donderdag 10 april hebben we als buurtvereniging contact gehad met Nijestee (dit doen we regelmatig) en Nijestee gaf aan, dat ze het complex gaan verkopen. Daarom hebben ze dinsdag 15 april een bezichtiging georganiseerd en willen ze voor 10 juni beslissen wie de nieuwe eigenaar gaat worden.

We maken ons zorgen en willen als buurtvereniging samen met betrokken bewoners met elkaar om de tafel zodat we een goede inspraak kunnen hebben bij de plannen van de mogelijke nieuwe eigenaar. De inspraak dient als doel om de belangen van de buurt en bewoners te behartigen en te waarborgen.

Wij hebben het voornemen om bij voldoende belangstelling op korte termijn een avond te beleggen om samen de mogelijkheden te bespreken en wellicht een groep te formeren die het gesprek met Nijestee en de nieuwe eigenaar gaat voeren. Dit wordt dan een werkgroep namens de buurtvereniging.

Wil je via een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. aangeven of je aan deze avond wilt deelnemen? En of je deel zou willen uitmaken van de werkgroep?

Namens Buurtvereniging Noorderplantsoen,

Harry van Ommen, voorzitter

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW