zomer

Buurtkranten

Niet in mijn achtertuin!

Woonwagenkampje Belgische vluchtelingen -foto 1914-

Dit artikel van Bart Jongeling is opgenomen in de Noorderplantsoenbuurtkrant, het zomernummer van 2022. De foto in de gedrukte krant is door de hoeveelheid tekst verkleind geplaatst. Hieronder een groter exemplaar om de beschreven details te kunnen zien. 

"Hier ziet u een foto uit 1914 van een woonwagenkampje dat opgesteld staat in de Noorderplantsoenbuurt. We zien op de prent de achterkanten van de huizen van de Kloosterstraat. De snelgroeiende middenklasse van Groningen heeft er zijn intrek in genomen. Ruime huizen worden het voor die tijd, met een eigen privaat in de tuin." Lees verder onder de foto.

 

Belgen kamp Noorderplantsoenbuurt kopieren

Ik kan niet zien waar de schutting -die de toekomstige tuinen van het kampje scheidt- uit opgebouwd is. Als deze van beton is zou het goed kunnen dat de schutting er nu nog staat, hoewel de allereerste versie allang moet zijn weggerot. De schutting lijkt in ieder geval als twee druppels water op de afscheiding die ik ken uit mijn eigen achtertuin.

Lees meer...

Zomerkrant 2022

Voorkant Noorderplantsoen Buurtkrant Elles VeldhuisDe zomerkrant staat weer boordevol interessante artikelen. Veel aandacht voor het Noorderplantsoen. "Is het plantsoen nog te redden?" vraagt parkcommissie lid (en redactielid) Léon Dirrix zich af. Lees zijn artikel op pagina 7 en 8.

In de kunst van het maken aandacht voor Buenaparte, een creatief communicatiebureau uit de buurt. Tanja de haan ging bij hun langs. Buenaparte is ook betrokken bij het initiatief "Happy Plantsoen, Together Doen"

Ditmaal een leuke puzzel met vragen uit de buurt. De smakelijke prijs is een lunch voor twee personen inclusief twee drankjes bij eetcafé Lambik. Deze puzzel is gemaakt door Bart Jongeling. Bij hem kan geklaagd worden als de vragen te moeilijk zijn ;) Meer over de heropening en nieuwe eigenaar van Lambik op pagina 15, een interview van Alfons Pot.

Elles Veldhuis, ons afzwaaiend redactielid en vormgever van de buurtkrant sinds herfst 2015, is aan het woord op pagina 4. Zij geeft het stokje na 7 jaar (!) door aan Maren Bos. 

Klik hier voor de webversie van de buurtkrant

Lentekrant 2022

Voorkant LentekrantEn zo vergaten we bijna de digitale versie van de leukste buurtkrant van Groningen ook op de website te plaatsen. De krant is namelijk al een maand geleden in de buurt verspreid.

Gelukkig is het nog volop lente en beslist de moeite waard om meer te lezen over de Noorderplantsoenbuurt en haar buurtgenoten. Mocht je graag een gedrukt exemplaar ontvangen dan kun je een poging wagen bij Copyright in de Kerklaan. Daar zijn wellicht nog wat exemplaren over?!

Ditmaal in 'De Kunst van het maken' aandacht voor Anna Sieben van SCI-ART (www.siebenmedicalart.com). Verder een interview met wijkwethouder Carine Bloemhoff van de gemeente Groningen. Twee nieuwe redactieleden stellen zich voor, te weten: Alfons Pot en Bart Jongeling. Ook aandacht voor Pizzeria Patrizia die onlangs gestopt is. En nog vele andere lezenswaardige artikelen!

Klik hier 

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW