herfst

Zon op alle daken

Zon op alle Daken

Zon o alle daken logo 3

Veel daken in onze buurt zijn wel geschikt om zonnepanelen op te leggen, maar worden niet benut. Terwijl anderzijds nogal wat buurtbewoners graag zonnestroom uit de buurt willen gebruiken. Dit vindt de Groenste Buurt jammer. Daarom werken wij samen met de pilot 'Zon op alle Daken'. Klik HIER voor uitgebreide informatie.

Bent u geinteresseerd en wilt u meer weten? Kom dan naar de informatie-avond van de Groenste Buurt op donderdag 14 november aanstaande (aanvang 20.00 uur) in Pura Vida (in De Studio), Akkerstraat 97A.

Weet u al dat u uw dak ter beschikking wilt stellen of wilt investeren: mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Daken gezocht!

DSCF1522 450 x 600Voor de pilot Zon Op Alle Daken worden 20 ruime daken in de Noorderplantsoenbuurt gezocht, die geschikt zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. Buurtcoöperatie Groenste Buurt Noorderplantsoen gaat samen met de Groninger Coöperatie Zon Op Alle Daken aan de slag met zonnepanelen voor de buurt. En wel op daken van particuliere huiseigenaren, VvE's en verhuurders. Die krijgen daar jaarlijks een kleine vergoeding per paneel voor.

Dit project wordt georganiseerd voor buurtbewoners, die nu geen toegang hebben tot de voordelen van lokaal geproduceerde zonnestroom. Bijvoorbeeld bij gebrek aan een geschikt dak of voldoende financiële middelen om te investeren in zonnepanelen op eigen dak. 

Lees er alles over op https://www.zonopalledaken.nl/ .

Zie ook het  het artikel d.d. 23 september in het DvhN

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt