zomer

Nieuws

Volg de webinars over de gezamenlijke inkoopactie van Energieloket

Op 20 november plaatsten wij reeds een artikel over een gezamenlijke inkoopactie om uw huis te verduurzamen.

Op 26 november was er  een webinar over de inkoopactie: u kunt deze terug kijken via:                              https://www.youtube.com/watch?v=FmgAv2pMYNY&feature=youtu.be ( let op: de weergave start pas na ongeveer 5 minuten)


Wilt u meedoen met de inkoopactie van het Energieloket? ga dan naar:
energieloket-groningen.nl/inkoopactie

1 December zijn er nog 2 webinars: om 19.30 uur over isoleren en om 20.30 uur over warmtepompen,

Aanmelden via; energieloket-groningen.nl/activiteiten

Graag attenderen wij u op de sluitingsdata van deze actie: 7 december voor warmtepompen en 14 december voor zonnepanelen en isoleren..

Voor meer informatie : zie ook de flyer

Collectieve inkoop energie

Profiteer van je duurzaamste Black Friday Deal ooit!

Door je energie lokaal te kopen via onze Collectieve Inkoopactie Lokale Energie profiteer je nu van het laagste tarief ooit. Stap vandaag nog over op energie via Grunneger Power en support hiermee je locals én je portemonnee. Koop jij ook voordelig stroom die in Groningen in opgewekt?
⚡️ PROFITEER VAN DE COLLECTIEVE INKOOP

 

Energie van ons komt het derde jaar op rij uit als de meeste duurzame energieleverancier:

Een dikke 10
De energie die je kunt kopen heeft van de Consumentenbond een DIKKE 10 gekregen! De Consumentenbond, Natuur & Milieu en Wise onderzoeken elk jaar de duurzaamheid van stroomleveranciers en zet ons in 2020 opnieuw op een gedeelde eerste plaats. We zijn ontzettend trots dat onze eigenzinnige aanpak wederom wordt beloond.

2020_WISE-ODNS-Ranking-consument-1-scaled.jpg

Let op: de actie loopt tot 13 december. Niet alleen is de energie echt groen, maar het geld blijft in onze regio en verdwijnt niet in de zakken van buitenlandse concerns!

Bewoners Noorderplantsoenbuurt besparen energie en geld door gratis advies

energiecoaches

 

Bewoners Noorderplantsoenbuurt besparen energie en geld door gratis advies

In de Noorderplantsoenbuurt helpen wijk-energiecoaches Joan, Hans, Hans en Bern de energierekening omlaag te brengen. Inwoners van de wijk krijgen gratis persoonlijk advies over waar energie kan worden bespaard in huis. Bij het advies hoort ook een goed gevulde Energietas ter waarde van €50,-, met producten zoals stijlvolle ledlampen, radiatorfolie, een waterbesparende douchekop en tochtstrips. Het aanvragen van een gratis bezoek kan via de website van Energieloket Groningen. Energieloket Groningen is een samenwerking tussen gemeente Groningen en Grunneger Power.

Joan, Hans, Hans en Bern
De energierekening is voor veel mensen een grote maandelijkse kostenpost. Energie besparen is geld overhouden voor andere belangrijke zaken. Wijk-energiecoaches Joan, Hans, Hans en Bern helpen mensen in hun eigen wijk om concreet energie te besparen en de energierekening naar beneden te krijgen. De coaches voorzien in een gratis bespaaradvies en een op maat samengestelde Energietas. Ze zijn graag geziene gasten in de Noorderplantsoenbuurt.

Gratis profiteren
De wijk-energiecoaches komen met inachtneming van de RIVM richtlijnen indien wenselijk en mogelijk aan huis. De coaches zijn onderdeel van buurtcoöperatie de Groenste Buurt, die streeft naar een energieneutrale buurt in 2024. Harry van Ommen, voorzitter van buurtcoöperatie de Groenste Buurt: “In de coöperatie is al een behoorlijke club actieve wijkbewoners verenigd. Met deze campagne kunnen we nog meer bewoners helpen met het besparen en energie en verduurzaming. En wordt de duurzame beweging in onze wijk dus steeds groter!”

De Groenste Buurt werkt samen met Grunneger Power. Grunneger Power verzorgt de training en coördinatie van de energiecoaches. Volgens coördinator Marieke Wiersma hebben inwoners van de Noorderplantsoenbuurt geluk: "Het team van energiecoaches in de Noorderplantsoenbuurt is geweldig. Zij hebben een brede technische achtergrond en expertise met het verduurzamen van woningen in de buurt. Dit is een fantastische mogelijkheid waar inwoners van de Noorderplantsoenbuurt gratis van kunnen profiteren."

Het project is een initiatief van Energieloket Groningen. Dit is een samenwerking tussen gemeente Groningen en energiecoöperatie Grunneger Power. Die laatste ondersteunt Buurtcoöperatie Groenste Buurt in de Noorderplantsoenbuurt met haar activiteiten. Aanmelden kan via de website van Energieloket Groningen: www.energieloket-groningen.nl/groningen.

 

Groenste Buurt wil ‘talk of the town’ zijn

groenstebuurt1

In het Noorderplantsoen is een groep bewoners voortdurend op zoek naar manieren om te verduurzamen. Zij vormden zes jaar geleden met elkaar de buurtcoöperatie Groenste Buurt. “Het begint met interesse wekken van bewoners, we willen talk of the town zijn.” Doel is om de ecologische voetafdruk te verminderen. “Anders komt op een bepaald moment het water onder de dijken door en kunnen we hier niet meer wonen.” 

Lees verder op de gemeentelijke website

Uit: Nieuwsbrief Gemeente Groningen d.d. 29-10-2020

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt