zomer

Groenste Buurt

Op 17-7 j.l. is om 17.17 uur het samenwerkingscontract getekend tussen Grunneger Power (GP) en de Groenste Buurt. Die zijn nu 'zustercoöperaties', die elkaar waar mogelijk ondersteunen. Een mooie bijkomstigheid is dat GP een deel van de van NLD ontvangen wederverkopersvergoeding doorgeeft aan onze Groenste Buurt-coöperatie. Dit bedraagt niet minder dan 50 euro per klant in de Noorderplantsoenbuurt,die vanaf 1-1-2017 energie afneemt via NLD.

 .2017 7 17 Tekenen samenwerkingscontract GP GB  Groenste Buurt-voorzitter Harry van Ommen zet zijn handtekening

NLD (Noordelijk Lokaal Duurzaam) is de lokale energieleverancier op coöperatieve basis, die geen grootaandeelhouders kent en van winst voorziet of aan dikke welkomstpremies doet. NLD versterkt onze regio door de winsten terug te laten vloeien naar de talloze coöperaties die het noorden reeds kent. De coöperaties kunnen hiermee projecten uitvoeren en ondersteunen, die de lokale gemeenschap ten goede komen. De Groenste Buurt wil deze inkomsten aanwenden voor het opwekken van energie. Het plan is om naast de al aangeschafte tien certificaten in Zonnepark Vierverlaten er nog twee bij te kopen om zo een constante inkomensstroom te creëren, waarmee opnieuw kan worden geïnvesteerd in het opwekken van energie. Zo groeien we toe naar de gewenste energieneutrale buurt (in 2024).

2017 7 17 foto 1  Grunneger Power-directeur Steven Volkers tekent de overenkomst

Het mooist zou natuurlijk zijn als iedereen in onze buurt klant zou worden van NLD, want dan kunnen stappen worden gemaakt. NLD heeft een overstapservice en uit eigen ervaring weet ik dat overstappen zo gepiept is. Hoort, zegt het voort!

Suze van Leeuwen

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW