zomer

Groenste Buurt

Dat is volgens Marleen de beste omschrijving van de plek voor hun huis aan de Zwarteweg. Sinds ze een bankje voor het huis plaatste en – eerlijk is eerlijk - helemáál vanaf het moment dat Roel bij Marleen introk, zitten ze beide het liefst voor het huis. Tussen de met planten gevulde bakken. Met een kop koffie of een drankje en de BBQ aan. Vaak schuiven vrienden of buren aan, En ook zo fijn: ‘s zomers schijnt de zon er vanaf een uur of drie tot negen uur ’s avonds. 

Het mooiste stadsterras foto 600 x 337

De locatie is te herkennen aan de sfeervolle verlichting aan en voor het huis. Én aan de hoeveelheid plantenbakken: het is er langzamerhand een kleine groene oase geworden. Uit de enorme groene tuin van haar vorige huis nam ze stekken van wel 50 plantensoorten mee. Het kleine plaatsje achter het huis stond al gauw bomvol en zodoende begon ze voor het huis een ‘bakkentuin’. Die worden trouwens regelmatig aangevuld met de stekken uit de tuin van haar zus, die aan de andere kant van het Noorderplantsoen woont.

Volgens Marleen is het een ‘laagdrempelig, onderhoudsvriendelijk tuintje’. In de bakken zitten onder andere een vlinderstruik, oleander, olijfboompje en stokrozen. De regenton in de achtertuin zorgt voor het water: dat werkt heel goed, want na een regenbui is die meestal snel gevuld. Heel af en toe trekt ze er wat plantjes uit en hanteert ze de schaar, maar verder gaan de planten hun gang.

Vanaf hun bankje tussen de planten met uitzicht op een groen omzoomd pleintje, hoeven Roel en Marleen helemaal niet naar een terras in de stad “Wij hebben het gewoon hier!”

Carla Veldhuis

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW