zomer

Groenste Buurt

buurtcooperatie

In de Noorderplantsoenbuurt willen we in 2024 duurzaam zijn. Een mooi doel om met elkaar aan te werken en dat kan op veel manieren. Er wordt van alles georganiseerd zoals informatieavonden, warmtescans maken van woningen, technische kennis opbouwen, collectieve inkoop van zonnepanelen, groene daken, geveltuinen en nog veel meer. Met de woningen in onze buurt zullen we op korte termijn niet de stap naar energieneutrale woningen kunnen maken en zullen we met elkaar energie gaan opwekken. Om dit alles mogelijk te maken hebben we een vehikel nodig om de inkomsten en uitgaven goed te regelen en officieel samen te werken met anderen. Daarvoor hebben we de Coöperatie Groenste Buurt Noorderplantsoen opgericht. De coöperatie heeft maar 1 doel: onze buurt zo snel mogelijk duurzaam en dat vooral op eigen kracht met bewoners én bedrijven in onze buurt.

Door al onze belangen te bundelen komen we verder en kunnen we ons doel eerder realiseren. Een mooi voorbeeld is de Avebe. Ooit opgericht door de aardappelboeren in het noorden om gezamenlijk hun belangen te bundelen, nu een grote speler in de voedselwereld.

Wat kost het? Om in te stappen betaal je eenmalig €25,00 en daarna per kalenderjaar €10,00. Voordelen? Gratis warmtescan van je woning, meedoen aan de algemene ledenvergadering, inkoopvoordelen, kennis over verduurzamen en, niet onbelangrijk, een goed gevoel. Dus wat houdt mij tegen om lid te worden? Niets. Hoe kan ik mij aanmelden? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Doe mee met het verduurzamen van onze buurt!

Harry van Ommen, voorzitter

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW