lente

Groenste Buurt

Samen met de gemeente Groningen en de GreSCo ontwikkelt Grunneger Power een zonnepark op een braakliggend terrein van 3 hectare bij Hoogkerk, langs de spoorweg naar Leeuwarden. Meer hierover in een artikel van RTV Noord. De zonnepanelen in deze weide zijn van en voor Stadjers. Zo kan iedereen zijn eigen stroom opwekken. Ook als je geen geschikt dak hebt voor zonnepanelen of in een huurhuis of appartementencomplex woont.

In april van dit jaar liggen er 7.500 zonnepanelen in het weiland tussen het spoor en de Aduarderdiepsterweg. Dat is genoeg energie voor ongeveer 600 huishoudens. ENGIE bouwt het park en de financiering wordt verzorgd door de Gresco, die voor de Gemeente Groningen verantwoordelijk is voor het opwekken van hernieuwbare energie.

Maar het eigenaarschap van het park wordt overgedragen aan de inwoners van Groningen. Binnenkort kun jij je zonnecertificaten in het Zonnepark kopen, via crowdfundingsplatform NoorderBron. Het is begrijpelijk, dat je voor de aanschaf van jouw panelen eerst nog wat extra informatie wilt ontvangen. Hoe werkt deelname aan het Zonnepark? Wat zijn de kosten en wat zijn de opbrengsten? Wat gebeurt er als je gaat verhuizen? Kun je de zonnecertificaten ook overdragen of cadeau geven?

Om op alle vragen een antwoord te kunnen geven, organiseren wij drie dezelfde informatiebijeenkomsten op verschillende avonden en locaties:
woensdagavond 25 januari 2017, om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) in de Mediacentrale, Helperpark 270-298, Groningen
maandagavond 30 januari 2017, om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) in de Mediacentrale, Helperpark 270-298, Groningen
maandagavond 6 februari 2017, om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) in Dorpshuis Hoogkerk, 70-4, Groningen

Na de info-avonden ontvangen alle geinteresseerden een verslag van de avond. 

I.v.m. de beschikbare ruimte wel even vantevoren aanmelden. Dat kan HIER!

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt