zomer

Groenste Buurt

De afgelopen jaren is er frequent overleg geweest met woningcorporatie Lefier. Het ging over de wens van het Groenste Buurt-team om zonnepanelen te plaatsen op het dak van De Studio aan de Moesstraat. Dit in het kader van een zgn. postcoderoosproject. Daarbij komen de zonnepanelen in eigendom bij een coöperatie,  die de opbrengsten uitkeert aan de leden, die ook nog eens profiteren van een korting op hun energierekening. Heel geschikt bijvoorbeeld voor buurtbewoners zonder een dak, dat geschikt is voor plaatsing van zonnepanelen. Op de site van Grunneger Power staat zo’n net opgestart project aan de Admiraal de Ruyterlaan, de Alfa Postcoderoos, beschreven.

zonnepanelen dak

Lefier heeft onlangs laten weten niet mee te kunnen werken aan de Groenste Buurt-wens. Voor de woningcorporatie staan de huurders voorop. Wie weet komen er toch panelen op het dak, maar de opbrengst ervan komt dan ten goede aan de huurders, bijvoorbeeld door de opgewekte stroom te gebruiken voor verlichting van gemeenschappelijke ruimten. Dus toch nog  een kleine bijdrage aan het duurzaamheidsstreven.

Het team gaat nu op zoek naar andere mogelijk geschikte daken. Bijvoorbeeld van het Psychologie-gebouw van de Rijksuniversiteit in de Hortusbuurt of dat van het Noorderpoortcollege nabij Het Kasteel aan de Melkweg. Als iemand nog geschikte plekken in of bij de Noorderplantsoenbuurt weet, dan houdt het Groenste Buurt-team zich daarvoor aanbevolen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

sponsor

Groenste Buurt

Logo groenste buurt NW