lente

Groenste Buurt

Krijg € 17,50 korting op een regenton    regenton    en laat die met korting installeren.

De regentonnenactie van de gemeente loopt nog tot 1 oktober. Op de markt, hoek Vismarkt – Guldenstraat, is meer informatie te krijgen over het benutten van regenwater. Er zijn diverse modellen regentonnen opgesteld en er loopt een regentonnen-promotieteam over de markt. 

Elk jaar valt er gemiddeld 760 millimeter water in Nederland, dat is 760 liter op één vierkante meter. Dat regenwater is schoon en prima te gebruiken voor allerlei doelen. Bijvoorbeeld om de planten water te geven, maar ook voor het wassen van ramen. De eenvoudigste manier om regenwater op te vangen is in een regenton. De gemeente wil het opvangen van regenwater stimuleren met de actie die in maart van start ging. Tot 1 oktober kunnen inwoners van de gemeente Groningen bij de deelnemende winkels een regenton met € 17,50 korting kopen. De kortingsbon is opgenomen in een folder (pdf 1 MB). Die is, behalve in de winkels zelf, ook verkrijgbaar in de bibliotheken, diverse wijkcentra, en bij de gemeentelijke informatiebalies.

Een regenton aansluiten op de regenpijp is even een klusje. Liever niet zelf doen? De Makers van WerkPro doen het graag voor wie het wil. Voor € 35 installeren zij de regenton en voor € 10 verzorgen ze het vervoer. De informatie staat in bovenstaande folder.

Bron: Stadsnieuws d.d. 4-8-16

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt