zomer

Groenste Buurt

Stadjer Klimaatttop afb

De gemeente Groningen organiseert op 19 mei a.s. een klimaattop speciaal voor inwoners van de stad die binnen hun buurt of wijk actief zijn op het gebied van energie en duurzaamheid. Of dat graag willen worden. De vele initiatieven van Stadjers zijn hard nodig op weg naar een energieneutraal Groningen in 2035. Onderwerp van de klimaattop is dan ook: Samen de volgende stap zetten! 

 

Er zijn al veel Groningers bezig met energiebesparing en duurzaamheid in hun buurt of wijk. Daarbij heeft de ene net een postcoderoosproject gerealiseerd en begint de ander met een eerste informatiebijeenkomst. De Noorderplantsoenbuurt, die als Groenste Buurt in 2024 energieneutraal wil zijn, bevindt zich hier ergens tussen in. De gemeente hoopt zowel bestaande als nieuwe initiatieven op de bijeenkomst te verwelkomen. Tijdens de avond kunt u ervaringen en tips uitwisselen. Ook kunt u voor hulp en advies terecht bij Grunneger Power, Buurkracht en Groningen Woont Slim. Wethouder Mattias Gijsbertsen van duurzaamheid komt langs om te kijken hoe de gemeente u nog beter kan ondersteunen. De avond wordt aaneengepraat door onze eigen Carla Velthuis (lid Groenste Buurt-team), terwijl medelid Nynke van den Berg een overzicht zal geven van de stand van zaken in onze buurt.

 

De bijeenkomst is op donderdag 19 mei van 19:00 tot 21:00 uur. Gekozen is voor een spectaculaire locatie, namelijk in de Watertoren: de Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14. U kunt zich aanmelden via www.groningenwoontslim.nl/stadjer-klimaattop  Nodig vooral buurtgenoten uit om zich ook op te geven!

sponsor

Groenste Buurt

groenstebuurt