zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

ton RohdeTon Rohde is een opmerkelijke verschijning in het Noorderplantsoen. Op de kop van de Leliestraat scharrelt hij rond: een fraaie Borsalino op de grijze lokken, zijden choker, blazer, pantalon en goede schoenen. In zijn hand een grijpstok waarmee hij zwerfafval opraapt.

Ton Rohde woont op de bovenste verdieping van het gebouw op de hoek van de Werfstraat en de Noorderbinnensingel. Hij woont als het ware tussen de boomkronen van het plantsoen. Een enorm fraaie plek, realiseert hij zich, met een daverend uitzicht. OP het plantsoen, en vooruit, op soms wat afval. ,,Maar dat ruim ik dus af en toe even op.”

Rohde is niet de enige in de Hortusbuurt die geregeld opruimen. Meerder bewoners van de buurt trekken er geregeld op uit om peuken en ander afval op te ruimen.

Tekst en Foto: Bram Hulzebos