zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

NMF GroningenVerandering in het klimaat, ook in jouw wijk heeft dit gevolgen. Het wordt warmer, droger, en regen valt meer in hoosbuien, met ondergelopen straten tot gevolg. Gelukkig zijn er kansen en slimme oplossingen! We kunnen water beter vasthouden, opvangen en laten wegzakken en de omgeving vergroenen!

In jouw wijk helpen de gemeente Groningen en de Natuur en Milieufederatie Groningen graag met jullie eigen slimme oplossingen en ideeën. Daarom zoeken we ambassadeurs die met ons aan de slag willen.

Als wijkambassadeur krijg je kennis aangereikt en praktische ondersteuning om met andere buurtbewoners aan de slag te gaan met bijvoorbeeld bomen te planten, helpen met klimaatbestendige tuin- of balkonmake-over, regentonacties en nog veel meer. Maar bovenal lijkt het je leuk anderen te enthousiasmeren.

Interesse om aan de slag te gaan in je wijk? Of eerst meer informatie? Neem dan contact op met Silla Schouwstra van de Natuur en Milieufederatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.