zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Van 24 april 14 uur tot en met koningsdag 27 april 17 uur kun je op eigen tijd en in eigen tempo gezellig coronaproof een kunsthoproute doen langs de Prinsesseweg!

In diverse etalages zijn werken van in totaal 12 kunstenaars te bewonderen. Een indruk van die werken kun je krijgen bij het Buurtcentrum Oranjewijk Prinsesseweg 44-1. Voor de ramen is daar van elke kunstenaar werk of informatie te zien. Het Buurtcentrum is tevens startpunt en eindpunt van de route.

schilderij route prinsesseweg 1 schilderij route prinsesseweg 2

De eerste wandeling kan gemaakt worden vanaf zaterdag 24 april om 14.00; startpunt buurthuis Oranjewijk. De route kan op ieder moment tussen 24 april tot en met 27 april gelopen worden. Op koningsdag zal ook wethouder Carine Bloemhof de kunsthoproute wandelen en daarbij ook formeel de Oranje Huiskamer sluiten. Carine zal ook  het kunstwerk De Vlinder ByJustine (eigendom van de buurt), symbolisch  meenemen en overdragen aan buurtcentrum Oranjewijk.

De kunsthoproute is een raamexpositie van schilderijen, beelden, installaties en digitale kunst. Dit is een klein voorproefje van de grotere expositie die wij in het najaar in het Buurtcentrum organiseren. Als je graag mee wilt doen, dan zien we je graag in het najaar meld je aan.

Op zaterdag 24 april zijn een aantal kunstenaars aanwezig bij de start van de eerste wandeling voor uitleg van hun werk. De afsluiting krijgt een koninklijk tintje op dinsdag 27 april om 17.00 met een oranjebitter en een hapje op het plein voor het buurthuis Oranjewijk (mits droog).

De volgende kunstenaars doen mee: 
ByJustine; tekeningen
Walburgis Meijers; schetsen en fotografie
Klaske ten Hoor; weefkunst 
Marja Venhuizen; Tiffany glas
Mirjam Saaltink; schilderijen
Kaya Wolff; digitale kunst
Cora Samathini; beelden 
Clary Bezemer; zijdekunst 
Wil Mazeland; schilderijen
Maaike Jansma: schilderijen
Aletta van den Berg; blikjes van hoop en troost
Tiny Buurke; miniatuur tekeningen

Dit project is een idee van het Oplooppodium Café in samenwerking met het Buurthuis Oranjewijk en de Oranje Huiskamer
www.oplooppodium.nl 
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het team:  Clary Bezemer, Anneke Helder en Joke Menssink.

Dit project is een idee van het Oplooppodium Café in samenwerking met het Buurthuis Oranjewijk en de Oranje Huiskamer en vele ondernemers aan de Prinsesseweg

Kijk hier voor de plattegrond van de route:

webposterRaamexpositiePrinsesseweg