zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Het is prachtig om te zien hoe de Kastanjeknoppen ontluiken. Het is nu heel leuk om naar de verschillende bomen te kijken. Elke boom heeft een eigen wijze. 
Ik ontdekte de Gulden Blterbloem en de Gele Anemoon. Ik had die net de dag er voor in de Oude Hortustuin gezien.

week 15 2021 0101

week 15 21 JG 02

De Meerkoeten zijn al weer druk bezig om hun nesten te bouwen. Toevallig ging er net een paartje paren. Het vrouwtje trommelde met de poten op het loopplankje en toen kwam het mannetje er aan. De Kraaien hebben ook nesteldrang. Ze verzamelen een bodem voor hun nest.

week 15 21 JG 03

week 15 21 JG 04
Met deze weekjournaal van de 15e week is het jaar rond. Vorig jaar ben ik in week 15 begonnen. We konden toen nog niet weten dat het nu nog steeds Corona tijd is. Niet te geloven. Laten we vooral blijven genieten van het Noorderplantsoen midden in de stad, waar zo veel diversiteit is. Zie het weekjournaal van het hele jaar.

Je kunt het hele jaar vinden onder kopje Plantsoen en dan Natuur&Milieu. Ik heb mijn zelf opgelegde taak volbracht. Natuurlijk met veel fotografieplezier.

Nogmaals dank namens de redactie Janny.