zomer

NOORDERPLANTSOEN.nl is dé site van, voor en door bewoners van en ondernemers in de Noorderplantsoenbuurt in de stad Groningen. Ingrediënten zijn: actualiteiten, activiteiten, alles over de buurt en het plantsoen, foto's en verhalen. Wil je ook meedoen? Stuur dan je berichten, verhalen en/of foto's naar: info@noorderplantsoen.nl

Wat is er nu veel kleur in het Noorderplantsoen. De Stinsenplanten (Borgbloumkes in het Gronings) laten veel verschillende soorten zien. De afgelopen week kleurde het door het hele Plantsoen geel van de Bosgeelster. Het Noorderplantsoen staat hierom bekend. Wat ook leuk was om de eerste Hommels te zien. Deze was te zien bij de Krokussen.
week 13 21 JG 01week 13 02 2021 01

De Vingerhelmbloem zag ik alleen op de Wal vlakbij Lambik. De witte Bosanemoon zijn verscholen tussen de struiken. Je loopt er zo voor bij. Er zijn al weer veel knoppen aan de bomen te zien. De Magnolia laat bij sommige knoppen al roze zien. Het is ook mooi om de komende tijd de knoppen van de Kastanje te volgen. Per dag kan het veranderen.

week 13 21 JG 031week 13 21 JG 041